Число незаконних перетинів кордонів ЄС торік було найвищим з 2016 року

П'ятниця, 13 січня 2023, 13:56 -

Кількість нелегальних в'їздів до Європейського Союзу зросла у 2022 році на 64% у порівнянні з попереднім роком, досягнувши найвищого рівня з 2016 року.

Про це, як пише "Європейська правда" повідомили у п’ятницю прикордонному агентстві ЄС Frontex.

У 2022 році на зовнішньому кордоні ЄС, за попередніми підрахунками, було виявлено близько 330 тисяч нелегальних перетинів кордону. Це найвищий показник з 2016 року і на 64% більше, ніж у попередньому році.

Після спричиненого пандемією мінімуму у 2020 році вже другий рік поспіль спостерігається різке зростання кількості нелегальних в'їздів. На західнобалканський маршрут припадає майже половина від загальної кількості нелегальних перетинів. Сирійці, афганці та тунісці разом склали 47% виявлених осіб у 2022 році. Кількість сирійців приблизно подвоїлася до 94 тисяч.

Реклама:

Жінки становили менше ніж одну з десяти виявлених осіб, тоді як частка неповнолітніх дещо зменшилася і склала близько 9% від усіх виявлених осіб.

Окремо було нараховано майже 13 мільйонів українських біженців на в'їзд на зовнішніх сухопутних кордонах ЄС з України та Молдови в період з 24 лютого 2022 року до кінця року. За цей же період на тих же ділянках кордону на виїзд було зареєстровано 10 млн громадян України.

Як повідомлялося, Сенат Чехії в середу схвалив поправку до закону про українських біженців, відомого як lex Ukraine, про продовження режиму тимчасового захисту для них на один рік – до кінця березня 2024-го, зміни набудуть чинності після підписання президентом.

Реклама:
Реклама: