Нафта подорожчала на тлі послаблень ковідних обмежень в Китаї та ризику рецесії економіки США

Четвер, 8 грудня 2022, 11:13 -

Нафта подорожчала після падіння протягом чотирьох днів поспіль, оскільки інвестори зважували вплив кроків Китаю щодо пом’якшення антиковідних заходів проти ризику уповільнення економіки США.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як змінились ціни

WTI з поставкою в січні подорожчала на 1,3% до 72,93 дол за барель на Нью-Йоркській товарній біржі о 7:32 ранку в Лондоні.

Реклама:

На європейській біржі ICE Futures ціна Brent з розрахунками за лютий зросла на 1,1% до 78,03 дол за барель.

Причини зростання цін

Нафта West Texas Intermediate піднялась до 73 дол за барель після падіння більш ніж на 11% протягом попередніх чотирьох сесій, оскільки ряд банків США забили тривогу щодо можливої рецесії. Ці занепокоєння були пом’якшені позитивними сигналами з боку Китаю, який скасовує обмеження Covid для збільшення споживання енергії.

Реклама:

Агентство зазначає, що цього місяця нафта подешевшала, оскільки центральні банки посилюють монетарну політику, а макроекономічні прогнози погіршуються. 

Нові обмеження на російську нафту, спрямовані на покарання Москви за війну в Україні, наразі не призвели до суттєвих перебоїв у торгівлі, хоча блокування нафтових танкерів у водах Туреччини зростає. Крім того, ринкова ліквідність зменшується з наближенням кінця року.

Реклама: