Apple купуватиме чипи для майбутніх iPhone у виробників зі США

Середа, 7 грудня 2022, 10:39 -

Apple купувати чипи, виготовлені на майбутньому заводі TSMC у Феніксі, штат Арізона, та використовуватиме їх у майбутніх поколіннях iPhone, Mac та інших ключових продуктах компанії.

Про це повідомляє Engadget.

Очікується, що завод у Феніксі розпочне виробництво у 2024 році. Запуск наступного заводу очікується у 2026 році через збільшення попиту. Разом вони вироблятимуть близько 600 тис чипів на рік. 

TSMC витратить на будівництво виробництв 40 млрд дол, але вони будуть частково субсидовані урядом через CHIPS і Закон про науку, спрямований на стимулювання виробництва напівпровідників у США.

Реклама:

Також свої заводи в Арізоні та Огайо будує Intel. Компанія також зацікавлена у виготовленні компонентів для Apple.

В Engadget зауважують, що хоча заводи TSMC не запрацюють протягом двох років, новини про розширення надходять у відповідний час. Нещодавно Apple попередила про збої у виробництві iPhone 14 Pro через політику Китаю щодо COVID-19. Теоретично американські об’єкти зменшили б вплив цих обмежень. 

Незважаючи на те, що багато деталей все ще можуть бути виготовлені за кордоном навіть після розширення TSMC, незабаром з’явиться більше шансів, що пристрої Apple надходитимуть покупцям вчасно.

Реклама:
Реклама: