У США невідомі обстріляли електропідстанції: 40 тисяч споживачів залишились без світла

Понеділок, 5 грудня 2022, 11:07 -

Невідомі обстріляли дві електричні підстанції у американському штаті Північна Кароліна, центральний округ дві доби не має електропостачання при морозній погоді.

Про це повідомляє Reuters.

За словами шерифа округу Мур Ронні Філдса, мотиви руйнувань у суботу ввечері невідомі. Через відключення у понеділок, а може й далі, будуть закриті школи. 

За словами Філдса, ці інциденти розслідували місцеві, державні та федеральні правоохоронні органи, включаючи ФБР. 

Реклама:

Міністр енергетики США Дженніфер Гранхольм повідомила у Twitter, що зв’язалася з Duke Energy Corp, якій належать підстанції, і Міністерство енергетики працює з іншими агентствами для розслідування та реагування.

"ФБР Шарлотта розслідує навмисне пошкодження енергетичних об'єктів в окрузі Мур. Ми постійно контактуємо з місцевими правоохоронними органами та партнерами з приватного сектору", – заявили у федеральному правоохоронному відомстві з посиланням на свої офіси в Шарлотті, штат Північна Кароліна. 

За даними сайту відстеження poweroutage.us, близько 64% (40 тисяч) споживачів електроенергії округу Мур залишалися без світла в неділю ввечері.

Реклама:

"Це була цілеспрямована атака. Вона не була випадковою", – впевнений Філдс. Комунальники виявили зламані ворота та сліди вогнепальних пошкоджень обладнання.

Джефф Брукс, прес-секретар компанії Duke Energy, зазначив, що збої можуть тривати до четверга через великі масштаби пошкоджень.

У неділю ввечері в місцевості діяла комендантська година, і було відкрито притулок, який може вмістити до 250 осіб.

Реклама: