Британське агентство по боротьбі зі злочинністю затримало російського бізнесмена

Субота, 3 грудня 2022, 16:04 -

Британське національне агентство по боротьбі зі злочинністю (NCA) заявило в суботу, 3 грудня, що заарештувало російського бізнесмена за підозрою у відмиванні грошей.

Про це повідомляє Reuters.

В агентстві не називають ім’я 58-річного чоловіка, проте зазначається, що він був затриманий за підозрою у відмиванні грошей, змові з метою обману Home Office (міністерства внутрішніх справ) і змові з метою давання неправдивих свідчень. 

Генеральний директор NCA Грем Біггар заявив, що Combating Kleptocracy Cell (CKC), який був створений на початку цього року для боротьби зі спробами ухилення від санкцій і підриву корумпованих еліт, має значний вплив на злочинну діяльність олігархів, професійних постачальників послуг, які їх підтримують, і тих, хто пов'язаний з російським урядом.

Реклама:

"Ми продовжуватимемо використовувати всі наявні у нас повноваження і тактику, щоб зірвати цю загрозу", - йдеться в заяві Біггара.

NCA повідомило, що на сьогодні забезпечило майже 100 "підривів" - описаних як дії, які явно усунули або зменшили кримінальну загрозу - проти еліт, пов'язаних з президентом Володимиром Путіним та їхніми пособниками.

Серед них - низка наказів про заморожування активів на рахунках осіб, пов'язаних з росіянами, щодо яких запроваджено санкції.

Реклама:

Нагадаємо:

Національне агентство по боротьбі зі злочинністю Великої Британії (NCA) затримало російського мільярдера Михайла Фрідмана за підозрою у відмиванні грошей, згодом його звільнили під заставу.

Реклама: