Зеленський заявив про курс на децентралізовану енергосистему, яку "не зруйнувати ракетами"

Середа, 28 грудня 2022, 19:55 -

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна бере курс на децентралізацію в енергетиці.

Про це він сказав у щорічному посланні до Верховної Ради.

"Зараз, коли ворог поставив собі за мету знищити нас, знищити нашу енергетику, ми ставимо собі за мету стати лідером у трансформації нашої енергетики для протидії будь-яким загрозам, будь-яким викликам – військовим, політичним, економічним чи навіть кліматичним.

Ми маємо стати – і ми станемо, бо немає виходу – станемо лідером в побудові сучасної зеленої енергетики. Це дозволить нам створити децентралізовану енергосистему, яку не зруйнувати нічим, ніякими ракетними ударами", - підкреслив Зеленський.

Реклама:

"Сьогодні – всі бачать – це небезпечно, коли міста залежать від кількох великих тепло- чи електростанцій. Сучасному місту потрібні децентралізовані джерела енергетики, джерела енергії", - додав він.

За його словами, лише зелена енергетика може дійсно це забезпечити.

"Маючи лідерські позиції в такій енергетиці і розвиваючи нашу атомну генерацію, а також водневу енергетику, ми будемо здатні забезпечити потреби України, а у мирний час – і Європу.

Реклама:

І це буде історичне посилення ролі України в Європі. Ми можемо, а отже повинні стати одним з гарантів європейської енергобезпеки. І це – завдання, завдання на завтра.

А сьогодні ми маємо пройти і ми обовʼязково пройдемо цю зиму", - наголосив президент.

Економічна правда

Реклама: