Суд у Швейцарії призупинив процедуру банкрутства оператора "Північного потоку-2"

Середа, 28 грудня 2022, 14:39 -

Швейцарський суд надав мораторій на реструктуризацію боргу компанії Nord Stream 2 AG  - це дозволило оператору "Північного потоку-2" тимчасово уникнути банкрутства.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Tagesschau.

Кантональний суд у швейцарському Цугу надав мораторій на реструктуризацію боргу на шість місяців до 10 липня 2023 року.

Протягом цього часу кредитори не зможуть стягувати кошти.

Реклама:

Про такий захід клопотала призначена судом довірена особа Nord Stream 2 AG - компанія Transliq.

Мораторій на реструктуризацію боргу, як правило, надається, якщо операційні витрати компанії покриваються і є перспективи реструктуризації або домовленості з кредиторами.

Близько 40 співробітників все ще працюють над технічними та адміністративними завданнями на "Північному потоці-2". Витрати покриває "Газпром".

Реклама:

Nord Stream 2 AG є дочірньою компанією російського газового концерну. Її штаб-квартира знаходиться в Цугу, в 30 кілометрах на південь від Цюріха.

Газопровід "Північний потік-2", який проходить через Балтійське море, повинен був доставляти російський газ до Німеччини. Однак федеральний уряд Німеччини призупинив процес його сертифікації в лютому у зв'язку з ескалацією конфлікту між Росією і Україною. Як і "Північний потік-1" у вересні, трубопровід був серйозно пошкоджений вибухами. Європейський Союз і НАТО припускають диверсію. Трубопроводи на той час не працювали, але були заповнені газом.

Європейська правда

Реклама: