Нафта досягла тритижневого максимуму на тлі ослаблення Китаєм СOVID-обмежень

Вівторок, 27 грудня 2022, 12:12 -

Нафта досягла тритижневого максимуму у вівторок, оскільки останнє ослаблення Китаєм COVID-обмежень породило надії на відновлення попиту на паливо, а подальшу підтримку надало скорочення виробництва в США, викликане зимовими штормами.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Нафта марки Brent подорожчала на 22 центи, або на 0,3%, до 84,14 долара за барель до 09:11 за Гринвічем.

Реклама:

Американська нафта марки West Texas Intermediate подорожчала на 7 центів до 79,63 долара. Обидва еталони досягли максимумів з 5 грудня на початку сесії.

Причини підвищення цін

Китай припинить вимагати, щоб люди, які в'їжджають до країни, йшли на карантин, починаючи з 8 січня, заявила в понеділок Національна комісія з охорони здоров'я, зробивши важливий крок до ослаблення обмежень на кордонах, які в значній мірі закриті з 2020 року.

Реклама:

"Це, безумовно, те, на що сподівалися трейдери та інвестори", - сказав аналітик Avatrade Наїм Аслам про план Китаю щодо виходу з карантину.

Ринки Британії і США були закриті в понеділок на різдвяні свята.

Нафта також отримала підтримку від побоювань з приводу перебоїв з поставками через зимові шторми в США, відзначає головний аналітик Fujitomi Securities Казухіко Сайто.

"Але прогнозується, що погода в США покращиться на цьому тижні, а це означає, що ралі може тривати не дуже довго", - сказав він.

Занепокоєння щодо можливого скорочення видобутку Росією також надало підтримку цінам.

Росія може скоротити видобуток нафти на 5-7% на початку 2023 року, реагуючи на обмеження цін, заявив раніше віце-прем'єр РФ Олександр Новак.

Економічна правда

Реклама: