Податківців Львівщини викрили у незаконному відшкодуванні ПДВ на понад 40 мільйонів

Четвер, 22 грудня 2022, 20:22 -

Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки викрили керівництво Податкової служби Львівської області у розкраданні бюджетних коштів.

Про це повідомляють пресслужби СБУ та БЕБ.

Зазначається, що до схеми причетне керівництво Головного управління Державної податкової служби у Львівській області. Посадовці організували незаконне відшкодування ПДВ місцевим підприємцям, що мало дозволити "вивести" понад 40 млн грн з державного бюджету

СБУ зазначає, що правоохоронці своєчасно заблокували схему і встановили її основних фігурантів.

Реклама:

За даними слідства, до протиправної діяльності чиновники залучили афілійовані комерційні структури, які займаються імпортом товарів широкого вжитку та їх продажем. Вони продавали оптові партії іноземної продукції за готівку, але у податковій звітності прописували, що їм не вдалося продати товар, і він нібито зберігається на складах.

Потім ці підприємці формували заявку на бюджетне відшкодування ПДВ і вказували як підставу сплату вказаного податку при імпорті, але нібито не змогли продати ці товари, тож за законом претендують на відшкодування.

У свою чергу податківці під час перевірки документів  "заплющували очі" на відсутність товару та навіть складів, де нібито зберігалася продукція.

Реклама:

Після надходження бюджетних грошей на рахунки підприємств їх представники виводили кошти у тінь і конвертували у готівку через підконтрольні фірми.

Трьом високопосадовцям регіонального управління Державної податкової служби повідомлено про підозру в зловживанні владою або службовим становищем, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Економічна правда

Реклама: