В Україні арештували активи "МАЗ" на 50 мільйонів

Вівторок, 13 грудня 2022, 13:38 -
 

За результатами обшуків у компанії, пов'язаної з РФ та РБ, яка підозрюється в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, товарно-матеріальні цінності підприємства на понад 50 млн грн арештували. За даними ЕП, йдеться про "МАЗ".

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України.

"За результатами обшуків складських приміщень компанії, яка підозрюється в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, детективи БЕБ вилучили 8 транспортних засобів, комплектуючі та автозапчастини. Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей, набутих протиправним шляхом, становить понад 50 млн грн.

Ухвалами районного суду м. Києва на згадані ТМЦ накладено арешт", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У БЕБ встановила, що у 2020-2021 роках службові особи компанії купували автомобілі та запчастини до них через підконтрольних фізосіб - підприємців, через договори комісії.

Підкреслюється, що безпосередніми постачальниками товару в багатьох випадках були компанії з Росії та Білорусі. Використання такої схеми призвело до ненадходження до бюджету України понад 21 млн грн податків.

За даними джерел ЕП у правоохоронних органах, йдеться про білоруське ВАТ "Мінський автомобільний завод" (МАЗ).

Реклама:

"Наразі вживаються заходи щодо визначення повного кола причетних до протиправної діяльності осіб, притягнення їх до кримінальної відповідальності та відшкодування завданих державі збитків", - заявили у відомстві.

"БЕБ, у межах своїх повноважень, розслідує правопорушення в економічній сфері компаній, що прямо або опосередковано пов’язані з РФ та РБ.

Майно, вилучене в межах цих кримінальних проваджень, вже приносить дохід нашій державі. Україна вже отримала понад 2,2 млрд гривень доходів завдяки арештованим БЕБ активам РФ та РБ", - зазначив директор БЕБ Вадим Мельник.

Економічна правда

Реклама: