Незаконна приватизація санаторіїв: СБУ викрила схему на 25 мільярдів

Вівторок, 13 грудня 2022, 10:55 -

Служба безпеки України викрила схему незаконної приватизації державних санаторно-курортних установ на 25 мільярдів гривень – до неї причетний заступник Голови Федерації профспілок.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Схему привласнення державного майна задокументували кіберфахівці СБУ.

Слідство встановило, що до організації оборудки причетний заступник Голови Федерації профспілок України і четверо колишніх високопосадовців Головного управління комунальної власності КМДА.

Реклама:

Посадовці займались незаконним "виведенням" з держвласності соціальних закладів для їх подальшого продажу і отримання тіньових прибутків. Серед привласнених об’єктів санаторії, реабілітаційні центри, навчально-спортивні установи.

"Схема" полягала у тому, що посадовці з КМДА виписували документи, які передавали Федерації профспілок право власності на державні об‘єкти, які потім продавали за ринковою вартістю через підконтрольні фірми.

"Завдяки реагуванню СБУ вже 230 незаконно приватизованих установ передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Загальна вартість повернутого державі майна становить 25 млрд грн", – зазначили правоохоронці.

Реклама:

Топчиновнику профспілок повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 124 млн грн. Також підозри отримали чотири посадовці КМДА.

Реклама: