Nestlé, залишаючись в Росії, інвестує в новий завод на Волині майже 40 мільйонів доларів

Понеділок, 12 грудня 2022, 13:30 -

Виробник харчових продуктів Nestlé інвестує 39,4 мільйона доларів у відкриття нового виробництва у Смолигові Волинської області.

Про це повідомляє Forbes.

Видання зазначає, що швейцарська компанія вирішила розширити виробництво вермішелі в Україні.

Разом з фабрикою в Торчині, виробнича мережа на Волині стане європейським регіональним хабом компанії для категорії кулінарних продуктів. 

Реклама:

На виробництві, яке забезпечуватиме постачання продукції на ринок України та на інші європейські ринки, буде працевлаштовано 1500 людей.

"Це важливий крок для Nestlé, зроблений у дуже складний для країни час. Ми прагнемо створити хаб із виробництва харчових та кулінарних продуктів, забезпечуючи додаткові робочі місця й задовольняючи потреби українців і громадян інших європейських країн у високоякісних продуктах", – заявив гендиректор Nestlé в Україні та Південно-Східній Європі Алессандро Дзанеллі.

Нагадуємо:

Реклама:

У березні Nestle призупинила капітальні інвестиції в Росію через її вторгнення в Україну, але з російського ринку не вийшла.

У компанії заявили, що мінімізують діяльність у Росії до продажу базових продуктів, таких як дитяче та спеціальне медичне харчування.

Виробники Oreo Mondelez, Nestle та PepsiCo зіштовхнулися зі звільненням співробітників в Україні та опором з боку працівників у Східній Європі, обурених рішеннями компаній зберегти частину бізнесу в Росії.

Швейцарська корпорація Nestle – одна з найбільших харчових компаній, яка залишається працювати в Росії попри війну. У 2020 році вона сплатила в бюджет агресора 502 млн дол.

СЕО компанії Марк Шнайдер закликав український офіс "дружити" з російським.

Читайте такожТі, що залишаються спонсорами війни: як міжнародні компанії виправдовують свій невихід з Росії

Реклама: