Індія продовжить купувати російську нафту, оскільки це вигідно для країни – міністр

Вівторок, 8 листопада 2022, 14:55 -

Міністр закордонних справ Індії Субрахманьям Джайшанкар заявив, що Індія продовжить купувати російську нафту, оскільки це вигідно для країни.

Про це він сказав після зустрічі зі своїм російським колегою, пише Reuters.

Індія стала найбільшим покупцем нафти в Росії після Китаю, оскільки нафтопереробні заводи скуповують російську нафту зі знижками, яку західні покупці уникають через вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

"Індія, третій найбільший імпортер нафти в світі і традиційний союзник Росії, прямо не засудила те, що Росія називає своєю "спеціальною військовою операцією в Україні", і у вівторок відбулася п'ята зустріч в цьому році між Джайшанкаром і його російським колегою Сергієм Лавровим", - пише агентство.

Реклама:

"Наше основне зобов'язання - забезпечити індійському споживачеві якнайкращий доступ на найбільш вигідних умовах до міжнародних (нафтових і газових) ринків", - сказав Джайшанкар.

"У цьому відношенні ми бачимо, що відносини між Індією та Росією працюють на користь. Тому, якщо це спрацює на мою користь, я б продовжував це робити", - додав міністр.

Ця заява була зроблена за місяць до того, як Сполучені Штати і їхні союзники по "Групі семи" зробили кроки, спрямовані на те, щоб перешкодити Росії заробляти на нафті, встановивши верхній ліміт на ціни на нафу.

Реклама:

Міністр фінансів США Джанет Єллен, яка має відвідати Індію цього тижня, заявила, що Індія виграє від обмеження цін на російську нафту, і США сподіваються, що вона скористається цим.

Економічна правда

Реклама: