Amazon розширить штат хмарного підрозділу та будуватиме нові центри у 2023

Середа, 30 листопада 2022, 13:20 -
 
getty images

Amazon у 2023 році планує розширити штат хмарного підрозділу та продовжувати будувати нові центри обробки даних – це означає, що призупинення найму в інших підрозділах компанії не зірвало інвестиційні плани для її найприбутковішого бізнесу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Раніше цього місяця Amazon запровадив обмеження на наймання в корпоративних групах, призупинивши набір, за винятком певних сфер або з дозволу керівництва. Також компанія планує скоротити близько 10 000 робочих місць, але старший віце-президент, який керує відділом продажів і маркетингу Amazon Web Services Метт Гарман сказав, що очікує, що його організація та ширший бізнес AWS додадуть штат у 2023 році.

Продажі хмарного підрозділу Amazon, найбільшого постачальника орендованих сховищ даних і обчислювальної потужності, склали 20,5 мільярдів доларів протягом третього кварталу року, що на 27% більше ніж в аналогічний період минулого року. 

Реклама:

Однак це найповільніше зростання з тих пір, як Amazon почав вирівнювати показники підрозділу в 2014 році, оскільки деякі компанії намагалися уповільнити витрати на технології або скоротити їх, щоб пережити економічний спад.

Гарман заявив також, що компанія "уповільнить будівництво дата-центрів лише тоді, коли попит на них уповільниться". 

"Є багато моделей ланцюжків поставок, які кажуть нам продовжувати будувати центри обробки даних, тому ми продовжуватимемо їх будувати", – додав він.

Реклама:
Реклама: