Нафта дорожчає на тлі падіння запасів нафти в США і зниження долара

Середа, 30 листопада 2022, 10:20 -

Ціни на нафту зросли більш ніж на 1% у середу на тлі падіння запасів нафти в США і зниження курсу долара, але побоювання, що ОПЕК + залишить видобуток без змін на своєму майбутньому засіданні, і слабкі дані по Китаю обмежили зростання.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 95 центів або на 1.14% до 83,98 долара за барель до 04:11 за Гринвічем, тоді як ф'ючерси на нафту марки West Texas Intermediate (WTI) піднялися на 80 центів або на 1,02%, до 79 доларів за барель.

Реклама:

Причини зміни цін

Запаси сирої нафти в США за тиждень, що закінчився 25 листопада, знизилися приблизно на 7,9 мільйонів барелів, повідомляють джерела Reuters на ринку з посиланням на дані Американського інституту нафти.

Запаси бензину зросли приблизно на 2,9 мільйона барелів, в той час як запаси дистилятів зросли приблизно на 4 мільйона барелів, згідно з джерелами, які говорили на умовах анонімності.

Реклама:

Офіційні дані будуть опубліковані Управлінням енергетичної інформації США в середу.

Незначну підтримку також надало ослаблення долара США. Голова ФРС Джером Пауелл виступить з доповіддю про економіку і ринок праці в Інституті Брукінгса в середу, коли інвестори будуть шукати підказки про те, коли ФРС сповільнить темпи свого агресивного підвищення процентних ставок.

За словами Вірендри Чаухана з Energy Aspects, тонка ліквідність і загальна відсутність обсягів торгів до кінця року також можуть підтримати ринок.

Водночас ОПЕК+, ймовірно, збереже політику видобутку нафти без змін на зустрічі в неділю, повідомили п'ять джерел агентства в ОПЕК+, хоча два джерела сказали, що додаткове скорочення видобутку, ймовірно, також буде розглядатися для підтримки цін.

Також зберігається занепокоєння щодо економіки Китаю, оскільки дані показали, що в листопаді виробнича діяльність і сфера послуг скоротилися до семимісячного мінімуму, що було викликано ослабленням світового попиту і обмеженнями, викликаними COVID-19.

Позитивним моментом з боку Китаю було зменшення кількості інфікованих COVID-19 з кожним днем і розмови про деякі потенційні зміни в обмеженнях на пересування.

Економічна правда

Реклама: