"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк Естонії запустив в обіг монету євро, присвячену Україні

Середа, 30 листопада 2022, 09:21 -

Банк Естонії (Eesti Pank) запустив в обіг через банки та торгові точки два мільйони монет номіналом два євро, присвячених Україні.

Про це повідомляє пресслужба Банку Естонії.

Крім того, що монета перебуватиме в обігу, її також можна придбати на пам'ятній листівці за благодійний внесок – отримані від продажу кошти підуть на підтримку "боротьби українців за свободу", зазначає Банк. Зокрема, перша пожертва в розмірі 350 тисяч євро вже надійшла до естонського регулятора.

"Присвячена Україні монета номіналом у два євро відсьогодні почне надходити до людей по всій Естонії та в інших країнах Європи через магазини", – додав очільник Банку Естонії Мадіс Мюллер. За його словами, регулятор прагнув випустити її цьогоріч насамперед для того, щоб оперативно надати фінансову підтримку Нацбанку України.

Реклама:

На монеті номіналом два євро, присвяченій Україн, викарбувано напис "Слава Україні" та зображено дівчину, яка захищає птаха у своїй руці, а також – колосок пшениці. Дизайн монети розробила харків’янка Дар’я Тітова, яка навчається в Естонській академії мистецтв. 

Всього Монетний двір Фінляндії викарбував 2 мільйони монет.

Реклама:
Реклама: