Microsoft надасть технологічну допомогу Україні на 100 мільйонів доларів

Четвер, 3 листопада 2022, 13:49 -
 
фото: telegram федорова

Корпорація Microsoft розширює підтримку України до кінця 2023 року та надасть технологічну допомогу на 100 мільйонів доларів.

Про це заявив віцепрезидент компанії Бред Сміт під час зустрічі з міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим, повідомляє пресслужба Мінцифри.

Зазначається, що завдяки технічній допомозі державні установи, критична інфраструктура та інші сектори в Україні продовжать безоплатно використовувати цифрову інфраструктуру та працювати в хмарі Microsoft.

"Також компанія допоможе з кураторством та реалізацією цифрових секторів України, таких як кібер, судочинство, митниця, медицина та освіта", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У Мінцифрі нагадали, що з початку повномасштабної війни Microsoft надав понад 400 мільйонів доларів на підтримку України.

Компанія стала однією з перших, яка ще на початку березня призупинила всі нові продажі продуктів і послуг у Росії, додали в міністерстві.

"Державні структури та обʼєкти критичної інфраструктури зможуть безоплатно використовувати хмари Microsoft ще до кінця 2023 року. Також це підтримка цифрової реформи Державної служби статистики. Microsoft - великий друг України. Саме їхні хмарні технології з початку повномасштабної війни зіграли вирішальну роль у захисті нашої цифрової інфраструктури та безпеки даних українців.

Реклама:

Це неоціненна підтримка на технологічному фронті", - додав Федоров.

Економічна правда

Реклама: