Країни НАТО нададуть термінову допомогу для відновлення енергосистеми України

Вівторок, 29 листопада 2022, 19:49 -

Країни НАТО зробили додаткові внески в Комплексний пакет допомоги для України.

Про це сказав генсек Єнс Столтенберг на пресконференції за підсумками першого дня міністерської зустрічі в Бухаресті, пише "Європейська правда".

"Це дасть змогу профінансувати термінову нелетальну підтримку, включно з паливом і генераторами. Допомогти Україні в усуненні наслідків ударів Росії по їхній енергосистемі", - сказав Столтенберг.

На уточнювальне запитання, яку саме допомогу надаватимуть, генсек зазначив, що він залишив зустріч міністрів до того, як країни оголосили про конкретні варіанти, тому деталі стануть відомі пізніше.

Реклама:

За словами Столтенберга, на зустрічі міністри також розглянули євроатлантичні прагнення України. Міністри закордонних справ підтвердили, що НАТО підтримує право України обирати свій власний шлях і визнають прагнення України до членства.

"Однак зараз наша увага зосереджена на наданні безпосередньої підтримки Україні в її захисті від російської агресії. І ми будемо ще тісніше співпрацювати з іншими нашими партнерами", - сказав він.

Столтенберг також вважає надання військової підтримки Україні найкращим способом досягти миру.

Реклама:

Нагадаємо, МЗС України підтвердило, що через вето Угорщини, що триває з 2017 року, участь міністра закордонних справ Дмитра Кулеби в офіційній зустрічі глав МЗС країн НАТО відбулася в форматі окремої зустрічі, а не в рамках Комісії України-НАТО.

Європейська правда

Реклама: