"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд схвалив надання гумдопомоги державам Африки й Азії у вигляді зерна: виділив на це 900 мільйонів

П'ятниця, 25 листопада 2022, 13:55 -

Кабмін схвалив надання гуманітарної допомоги державам Африки та Азії у вигляді зерна пшениці чи кукурудзи загальним обсягом до 125 тис метричних тонн.

Про це йдеться у постанові уряду від 24 листопада.

Так, МВС і Держслужбі з надзвичайних ситуацій доручили "забезпечити надання товарів гуманітарної допомоги - зерна пшениці (не нижче 3 класу) та/або зерна кукурудзи загальним обсягом до 125 тис метричних тонн" шляхом поставки до Судану, Ємену, Кенії та Нігерії.

Міністерству внутрішніх справ (для Державної служби з надзвичайних ситуацій) виділили 900 млн грн для закупівлі та поставки до держав Африки та Азії зерна пшениці (не нижче 3 класу) та/або зерна кукурудзи обсягом до 64 тис метричних тонн.

Реклама:

Міністерству фінансів доручили здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

А МЗС - узгодити з ООН та відповідними органами держав Африки та Азії питання щодо поставки товарів гуманітарної допомоги з українських морських торговельних портів до портів призначення (на умовах поставки CIF) та передачі гуманітарної допомоги.

Відповідне рішення ухвалене на виконання указу президента від 14 листопада.

Реклама:

Нагадуємо:

Україна запустила гуманітарну продовольчу програму Grain from Ukraine, яка передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 мільйонів людей до кінця весни 2023 року.

Спільно з німецьким урядом та за підтримки Всесвітньої продовольчої програми до Ефіопії вирушило перше судно Nord Vind. 

Економічна правда

Реклама: