Українська генерація забезпечила половину потреб країни в електриці

Четвер, 24 листопада 2022, 20:08

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго" у Facebook.

"Наслідки вчорашньої ракетної атаки: станом на 19:00 виробники електроенергії забезпечили близько 50% потреб споживання в країні. Вже працює значна частина теплоелектростанцій та гідроелектростанцій, поступово набирають потужність всі атомні станції, за винятком окупованої Запорізької АЕС" - йдеться в повідомленні.

Регулятор нагадав, що АЕС забезпечували половину виробництва електроенергії України. Однак після вимушеної зупинки повертаються в робочий режим повільно – це технологічна необхідність.

В першу чергу енергоживлення подається на об’єкти критичної інфраструктури: газорозподільчі мережі, водоканали, очисні споруди, лікарні. Заживлення побутових споживачів триває, але відбувається поступово.

Реклама:

"Хочемо ще раз наголосити - після вчорашньої російської ракетної атаки в енергосистемі відбулася системна аварія. Були уражені важливі енергетичні обʼєкти. Спрацювала автоматика. Після таких аварій відновлення триває довше, ніж в тому випадку, коли відключення здійснюють диспетчери", – пояснили в Укренерго.

Наразі фахівці підготували енергетичну мережу до включення в роботу електростанцій, але дефіцит потужності в системі становить 50%. Саме тому для збереження обʼєднаної енергосистеми необхідні контрольовані відключення.

В Укренерго закликають українців, в яких вже з’явилася електроенергія, з розумінням поставитись до планових і аварійних відключень.

Реклама:
Реклама: