Україна остаточно вийшла із залізничної угоди між країнами СНД

Середа, 23 листопада 2022, 12:19 -

Україна завершила процедуру виходу з Угоди про координаційні органи залізничного транспорту Співдружності незалежних держав.

Відповідну постанову схвалив уряд, повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

"Це одна з ініціатив, які мають на меті позбутися навіть формальних зв’язків з країною-агресором та її "міньйоном", - заявили в компанії.

УЗ зазначила, що будь-яку співпрацю з РФ і Білоруссю в рамках зазначеної угоди припинила  24 лютого 2022 року, з перших хвилин повномасштабного вторгнення РФ.

Реклама:

"Жодного обміну інформацією між залізничними адміністраціями України та Росії відтоді не здійснювалося. Крім того, наприкінці лютого 2022 року українські війська підірвали залізничні вузли, що зв'язують українську залізницю з російськими залізницями.

Крім України до ради входять Азербайджан, Росія, Білорусь, Таджикистан, Вірменія, Узбекистан, Туркменістан, Казахстан, Киргизстан та Молдова. Координаційні органи, створені цією угодою, знаходиться на території країни-агресора - у Москві, а головою без обмеження терміну є генеральний директор ВАТ "Російські Залізниці", - додали в компанії.

У рамках зазначеної угоди країни-учасники мали б координувати експлуатаційну діяльність залізниць, розробку нормативних актів, що регламентують організацію перевезень вантажів та пасажирів.

Реклама:

Також рада мала б здійснювати облік залізничного рухомого складу та постійний інформаційний обмін між системами України та Росії, пояснили в УЗ.

Економічна правда

Реклама: