На території ЗАЕС пролунали вибухи

Неділя, 20 листопада 2022, 14:34 -
 
getty images

На території Запорізької АЕС пролунало більше десятка потужні вибухи після періоду відносного спокою.

Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ.

Експерти МАГАТЕ на ЗАЕС повідомили про відновлення обстрілів як поблизу, так і на території електростанції. За короткий проміжок часу вранці 20 листопада було чутно більше десятка вибухів.

У результаті обстрілу деякі будівлі, системи та обладнання на майданчику ЗАЕС були пошкоджені, але поки що жодне з них не є критичним для ядерної безпеки.Повідомлень про постраждалих немає.

Реклама:

Директор МАГАТЕ закликав сторони якнайшвидше домовитися та запровадити зону ядерної безпеки та безпеки навколо ЗАЕС.

У Енергоатомі повідомляють про 12 влучень в об’єкти інфраструктури станції.

"Характер та перелік пошкодженого обладнання ЗАЕС свідчить про те, що рашисти цілили та вивели з ладу саме ту інфраструктуру, яка була необхідна для запуску енергоблоків 5 та 6 і відновлення виробництва електроенергії Запорізькою АЕС для потреб України", – повідомляють в Енергоатомі. 

Реклама:

Додається, що в результаті пошкоджено естакади зв‘язку зі спецкорпусами, баки запасу хімобессоленої води, система продувки парогенераторів, допоміжні системи одного з двох загальностанційних дизелів та інше обладнання інфраструктури станції. Також зафіксовано три влучання в районі підстанції "Райдуга".

Нагадаємо:

Окупанти самовільно будують невідому споруду на майданчику сухого сховища відпрацьованого ядерного палива на ЗАЕС і недопускають персонал станції до безпосереднього місця виконання будівельно-монтажних робіт на майданчику.

Реклама: