Нафта дешевшає на тлі побоювань щодо попиту в Китаї і підвищення ставок ФРС

П'ятниця, 18 листопада 2022, 10:37 -

Нафта втратила в ціні у п'ятницю через побоювання ринку з приводу ослаблення попиту в Китаї і подальшого підвищення процентних ставок Федеральною резервною системою США.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 13 центів, або на 0,1%, до $ 89,65 за барель до 07:37 за Гринвічем, і були недалеко від чотиритижневого мінімуму в $89,53, досягнутого на попередній сесії.

Реклама:

Ф'ючерси на американську нафту WTI виросли на 13 центів, або на 0,2%, до 81,77 долара за барель, але утрималися біля шеститижневого мінімуму.

На цьому тижні WTI впав на 8%, тоді як Brent знизився більш ніж на 6%.

Причини зміни цін

Реклама:

Індекс долара знизився в п'ятницю, що зробило нафту дешевшою для покупців, що володіють іншими валютами.

Аналітики відзначають, що занепокоєння з приводу можливих блокувань в Китаї для стримування сплеску захворюваності на COVID, яка досягла найвищого рівня з квітня, і побоювання, що подальше підвищення процентних ставок призведе до рецесії економіки США, наклали відбиток на ринок.

Заяви представників ФРС США на цьому тижні і сильніші, ніж очікувалося, дані по роздрібних продажах перекреслили деякі надії на помірність агресивного підвищення процентних ставок в Сполучених Штатах.

Очікується, що ФРС підвищить ставки на менші 50 базисних пунктів у грудні після чотирьох послідовних підвищень на 75 б.п.

"У найближчій перспективі настрої, ймовірно, залишаться негативними, враховуючи погіршення макроекономічної ситуації і ознаки слабкості", - сказав аналітик ING Уоррен Паттерсон.

Китай, найбільший в світі імпортер нафти, повідомив про 25 353 нових випадків зараження COVID-19 17 листопада в порівнянні з 23 276 новими випадками днем раніше.

Побоювання щодо рецесії домінували на цьому тижні.

Економічна правда

Реклама: