Кіностудія Warner Bros. заборонила російським телеканалам транслювати свої фільми

Четвер, 17 листопада 2022, 12:40 -

Голлівудська кіностудія Warner Bros. заборонила трансляцію своїх фільмів російським телеканалам, що входять до "Національної медіагрупи".

Про це пише російська служба "Радіо Свобода".

Зокрема, йдеться про канали СТС, РЕН-ТВ, "Пятый канал" і "Домашний", а також відеосервіс more.tv.

Warner Bros. ввела заборону попри те, що її ліцензійні угоди з російським прокатником діють ще щонайменше півтора року.

Реклама:

Warner Bros. - одна з найбільших світових кінокомпаній.

Так, серед її найпопулярніших проєктів - вісім фільмів із саги про Гаррі Поттера, "Годзілла 2: король монстрів", кінокомікси "Аквамен", "Диво-жінка", "Ліга справедливості" та інші.

"Ці фільми набирали високі рейтинги, зокрема, на каналі СТС - особливо під час новорічних канікул", - зазначає російська служба "Радіо Свобода".

Реклама:

Як додає "Бюллетень кінопрокатника", за підсумками третього кварталу 2022 року до топ-50 найпопулярніших серед росіян кінокартин продукція Warner Bros. не ввійшла, хоча в попередні роки стабільно посідала провідні місця.

"Можливо, це пов'язано з тим, що після початку військового вторгнення в Україну російські телеканали різко зменшили частку розважального контенту, замінивши його новинним і пропагандистським", - йдеться у повідомленні.

Після початку війни Росії в Україні основні голлівудські кіновиробники - Warner Bros., Universal, Paramount, Disney і Sony - призупинили прокат і ліцензування своєї продукції в Росії, деякі з них потім остаточно пішли з російського ринку.

Економічна правда

Реклама: