Відновлення бізнес-центру 101 tower коштуватиме щонайменше 10 мільйонів доларів – співвласник

Середа, 16 листопада 2022, 12:17 -
 
GETTY IMAGES

Відбудова бізнес-центру 101 Tower у Києві, який зазнав ракетного обстрілу РФ 10 жовтня, буде коштувати щонайменше 10 млн дол.

Про це ЕП розповів співвласник бізнес-центру, засновник компанії KAN Development Ігор Ніконов, йдеться у статті Олександра Колесніченка.

"Дякувати Богу, обійшлося без жертв. Багато людей могло загинути. Якби атака відбулася на кілька годин пізніше - наслідки були б іншими", - сказав Ніконов у розмові з ЕП.

За словами керівника КУА "Валприм" Андрія Левіна, хоча основні конструкції будівлі не постраждали, ушкодження будівлі виявилися більшими, ніж це виглядає ззовні.

Реклама:

"На перший погляд виглядає так, що постраждав тільки скляний фасад, але насправді постраждали інженерні системи, внутрішні стіни, обладнання, меблі", - розповів він.

Ракета впала в лічених метрах від будівлі. За словами Ніконова, вибух був такої сили, що ліфтові двері в холах зігнуло тиском від ударної хвилі.

Наразі власники бізнес-центру не можуть точно оцінити суму збитків від пошкоджень - зробити точну оцінку складно через аварійний стан будівлі та обмежений доступ до неї.

Реклама:

"Підрахунки ще в процесі, на це потрібно досить багато часу та команда профільних спеціалістів, з якими ми зараз співпрацюємо", - пояснив Левін.

Ніконов припускає, що на відбудову 101 Tower йому та Черновецькому доведеться викласти щонайменше 10 млн дол.

У статті зазначається, що бізнес-центром управляє компанія з управління активами "Валприм" від імені основного акціонера компанії-власника 101 Tower - Степана Черновецького. Йому належить частка 75% в ТОВ "Єврожитлогруп", на яку в свою чергу оформлена земельна ділянка та власне сама будівля.

"Чверть в "Єврожитлогруп", а по суті в 101 Tower належить засновнику компанії KAN Development Ігорю Ніконову", - йдеться у матеріалі.

Читайте детальніше: Російська ракета в жовтні ледь не знищила бізнес-центр Черновецького. Чи будуть відновлювати 101 Tower?

Економічна правда

Реклама: