"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ погіршив прогноз світової економіки: наслідки інфляції відчують і в країнах зі зростанням

Четвер, 6 жовтня 2022, 18:56 -

Наслідки пандемії коронавірусу та війна Росії проти України продовжать негативно відображатися на глобальному економічному зростанні, що найбільше зачепить щонайменше третину світової економіки впродовж цього й наступного років.

Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва під час виступу у Вашингтоні, передає Укрінформ.

"З жовтня минулого року ми тричі знижували наші прогнози. Минулого разу ми довели зростання у 2022-му лише до 3,2%, а у 2023-му – до 2,9%", – зауважтла Георгієва.

Оновлені цифри будуть визначені у прогнозі "Перспективи світової економіки", який МВФ традиційно оприлюднить на осінніх зборах вже наступного тижня. 

Реклама:

Однак, директор МВФ розповіла, що очікування економічного зростання на наступний рік знизяться ще більше.

"Ми також позначимо, що зростають і ризики рецесії",– додала Георгієва.

Також директор-розпорядник Фонду зазначила, що принаймні "одна третина світової економіки зазнає скорочення впродовж щонайменше двох кварталів поспіль цього та наступного року". 

Реклама:

А у країнах, де зростання залишатиметься позитивним, для сотень мільйонів людей це буде схоже на рецесію, оскільки інфляція "з’їдатиме" реальні доходи.

Нагадуємо:

Світова організація торгівлі покращила прогноз зростання світової торгівлі цього року до 3,5% з очікуваних у квітні 3%, але прогноз на 2023 рік знизила з 3,4% до 1%.

Реклама: