Єврокомісія наказала країнам ЄС ще більше скоротити споживання газу: що пропонується

Середа, 5 жовтня 2022, 21:16 -
 
Getty images

Європейська комісія заявила країнам - членам ЄС, що вони повинні ще більше скоротити споживання газу, щоб пережити зиму, та окреслила кілька заходів щодо зниження ціни на блакитне паливо.

Про це повідомляє Financial Times.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн написала в листі до лідерів ЄС, що "потрібно підготувати більш вимогливі зобов’язання щодо економії газу", щоб гарантувати, що обмеження цін на газ не призведе до зростання споживання, у той час як ЄС має зберегти свої поставки.

Також у листі було викладено чотири заходи щодо зниження витрат на газ для споживачів і підприємств.

Реклама:

Фон дер Ляєн порекомендувала вести переговори з "надійними постачальниками", такими як Норвегія та США, які збільшили свій експорт газу до ЄС після того, як Росія почала припиняти постачання до блоку у відповідь за підтримку блоком України.

Також вона запропонувала встановити ліміт ціни на імпортований газ, прив’язаний до поточної базової ціни, але нижчий за неї, щоб ЄС продовжував залучати поставки газу. 

"У поєднанні з цим можна створити новий "захід обмеження потужності", щоб переконатися, що попит на газ не зростатиме", – йдеться у повідомленні.

Реклама:

Обмеження ціни на газ, який використовується для електроенергії, може бути встановлено напередодні ширшого перегляду енергетичних ринків на початку наступного року.

Останнім заходом є плани Єврокомісії знайти більше джерел фінансування для збільшення використання відновлюваної енергії в усьому блоці.

Нагадуємо:

Міністри енергетики країн-членів ЄС 30 вересня зібралися на позачергову зустріч, щоб домовитись, як реагувати на рекордні ціни на енергоносії.

Реклама: