PROMOTED

40 років виноробні KOBLEVO

Вівторок, 4 жовтня 2022, 09:00 -
 
коблево

У  часи миру та війни бурштинові ягоди винороби майстерно продовжують перетворювати на чудове українське вино.

В унікальній природній зоні поміж Чорним морем та заповідним Тилігульським лиманом розташовані виноградники, власником яких є виноробня KOBLEVO. Неповторні ґрунтово-кліматичні умови місцевості дають можливість вирощувати тут виноград найкращих європейських сортів.

Щороку мандрівники дорогою до моря та курорту Коблеве, який останніми роками дуже активно розвивався, із задоволенням відвідували винний завод. На виноробні можна потрапити на дегустації та дізнатись історію перетворення винограду у вино.

Винзавод KOBLEVO засновано у 1982 року. З того часу винороби та виноградарі бачили багато змін. Саме виноробня КOBLEVO першою в Україні впровадила холодний стерильний розлив, який гарантує збереження смаку і аромату вина. Високий рівень стандартів виноробні  підтверджують більше сотні нагород, серед яких: золоті, срібні, бронзові медалі та велика кількість спеціальних відзнак від престижних міжнародних дегустаційних конкурсів.

У золотій колекції відзнаки таких престижних конкурсів, як: Grand Collectios, "ALCO+SOFT", World Food Ukraine, Вибір Року, Вибір Споживача, Vinitaly International (Італія), The Wines Of Friuli Venezia Giulia, USA Wine Ratings 2020 та ін. Вина КOBLEVO  - це в першу чергу справжні натуральні вина. А селективний, ручний збір винограду дозволяє обрати найкращі стиглі грона для ексклюзивних позицій.

Сьогодні територія підприємства – це не тільки майданчик з устаткуванням та обладнанням, винним погребом і господарськими будівлями. Це ще й найбільші площі виноградників - 1862 гектари, із різноманітними сортами винограду.

Цього року 4 жовтня виноробня відзначає 40 років із дня заснування! KOBLEVO знаходиться в самому центрі  найбільшого  виноробного регіону України, і переробляє понад 10 000 тон винограду за сезон, що є одним з найбільших показників серед виробництв країни. Для вина KOBLEVO використовується виноград, що насаджений за європейським типом 3 333 кущі на гектар.

На жаль, ювілейний рік затьмарює жахлива війна, що прийшла без оголошення, проте навіть попри воєнні дії, виноградарі продовжують дбати про угіддя, при цьому не забуваючи турбуватися про своїх людей. Цього року збір урожаю ще продовжується, вино з винограду 2022-го можна буде спробувати вже у 2023-му.

"Незважаючи на обставини, ми продовжуємо створювати українське вино, яке просочене любов’ю до Батьківщини, зігріте теплом наших сердець і вірою в найкраще – як символ майбутнього, як символ Перемоги" – зазначає генеральний директор АТ "Коблево" Віталій Рябошапко.

Війна та вино. Багато співробітників виноробного заводу допомагали чим могли: долучилися до лав територіальної оборони, робили коктейлі Молотова з порожніх пляшок, майстрували тканинну сітку, якою маскували блокпости, які зараз є по всій країні, готували обіди, випікали хліб з використанням винних дріжджів і майже всі працівники виноробні прийшли на допомогу виноградарям та приймали активну участь у догляді за виноградниками, а саме – залучилися до обрізки, підв’язки та просапці винограду.

 
коблево

"Попри надскладні часи, ми працюємо і будемо працювати, продовжувати виготовляти чудові якісні вина, вкладати в них частинку своєї душі, віру в Україну і в перемогу, якій ми присвятили нові позиції - "Стефанія" та "Мрія". Ці вина прикрасили унікальним Самчиківським розписом, що ілюструє багатогранність української культури. Ми пишаємось тим, що ми українці, що живемо в такій неймовірній державі, тому з гордістю маркуємо пляшки вина стікером "Ми з України", а частину від продажів відправляємо нашим Захисникам" – розповідає генеральний директор виноробні Віталій Рябошапко.

За словами директора, щороку винний завод відвідують тисячі гостей з України та інших держав. Серед них є як і професійні дегустатори, цінителі якісних натуральних вин, так і просто охочі пізнати глибше виноробну справу. У воєнному 2022 – винороби працюють і вірять у майбутнє українського вина: "У цю значущу для нас дату, 40 років, я хотів би привітати колектив та акціонерів. Хочу подякувати кожному за великий внесок завдяки якому щороку народжується улюблене в Україні вино KOBLEVO! Кожному представнику виноробні бажаю успіхів у роботі, великих досягнень та звершень. І головне, усім нам Мирного неба у Вільній, Незалежній Україні! Слава Україні! Героям Слава!" – вітає генеральний директор АТ "Коблево" – Віталій Рябошапко.

 
коблево

Є велике бажання, щоб виноробна справа процвітала, як і наша рідна Україна. І щоб ми обов'язково відсвяткували нашу Перемогу келихом справжнього українського вина KOBLEVO.