270 тисяч квартир у Києві досі без світла: коли обіцяють стабілізувати електропостачання

Понеділок, 31 жовтня 2022, 18:05 -

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що станом на 17:30 без світла в столиці лишаються 270 тисяч квартир, 40% споживачів столиці - без води. Енергетики планують стабілізувати ситуацію зі світлом приблизно о 9-10 вечора.

Про це він написав у Telegram.

"Фахівці "Київводоканалу" працюють, щоб якнайшвидше стабілізувати роботу водопровідних станцій. Адже зранку, через пошкодження енергооб‘єкту біля Києва, 80% споживачів столиці були без водопостачання. 350 тисяч помешкань Києва - без електрики.

Станом на цю годину без світла в столиці 270 тисяч квартир. І 40% споживачів столиці - без води", - зазначив Кличко.

Реклама:

За його словами, відновили водопостачання лівого берегу міста. Тривають роботи з відновлення водопостачання правобережної частини столиці.

"Світло повернули мешканцям Троєщини та частково - Подолу. Завершується підключення об’єктів Київводоканалу до електроенергії, що дозволить відновлювати водопостачання", - додав мер.

Він підкреслив, що енергетики планують стабілізувати ситуацію зі світлом приблизно о 9-10 вечора.

Реклама:

"Але, навіть повернувши постачання електроенергії, вимкнення будуть застосовувати. Бо ситуація складна", - наголосив Кличко.

"Також у столиці, в тому числі за допомогою генераторів, відновили електропостачання 27 бюветних комплексів і вони доступні для киян. Деякі бювети ще на стадії підключення. З переліком і адресами бюветів можна ознайомитися на офіційному порталі міста чи сайті "Київводфонду", - додав він.

Кличко також додав, що у київському метрополітені з 1 листопада буде змінений графік руху поїздів. У пікові години інтервали між поїздами становитимуть 4-5 хвилин, а в інший час - 8-10 хвилин. Такий режим роботи метро дасть змогу економити споживання електроенергії.

Крім цього, через знеструмлення на частині тролейбусних і трамвайних маршрутів транспортники організували автобусне сполучення. На деяких тролейбусних маршрутах альтернативне - автобусне - сполучення запровадили ще 20 жовтня з метою економії електроенергії.

Економічна правда

Реклама: