Укрпошта видала українцям понад два мільярди з початку війни

Понеділок, 31 жовтня 2022, 14:15 -

Національний поштовий оператор "Укрпошта" забезпечив виплату понад 2 мільярдів гривень фінансової допомоги внутрішньо переміщеним особам та жителям деокупованих територій.

Про це повідомляє пресслужба компанії, передає Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що з них 544 млн грн становили виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам; понад 63 млн грн – державні разові виплати пасажирам евакуаційних поїздів.

Також майже 590 млн грн склали виплати внутрішньо переміщеним особам від УВКБ ООН; понад 466 млн грн – виплати від Міжнародної організації з міграції найбільш вразливим групам внутрішньо переміщених осіб (з них майже 5 млн грн – на деокупованих територіях).

Реклама:

Майже 38,2 млн грн у зазначеній загальній сумі забезпечених оператором виплат становлять виплати українцям на деокупованих територіях від Товариства Червоного Хреста та майже 200 млн грн – від інших міжнародних гуманітарних організацій та фондів.

"Можливість привозити на деокуповані території саме готівку - вкрай важлива і необхідна, адже банківські установи там не працюють, і "Укрпошта" - єдиний провайдер фінансових послуг не лише у селах, а й у звільнених містах", - пояснює заступник генерального директора "Укрпошти" з розвитку мережі Дмитро Поліщук.

Наразі поштовий оператор забезпечує різні формати грошових виплат: 

Реклама:
  • видачу готівки у відділенні;
  • адресну доставку;
  • миттєві перекази;
  • доставку пересувними відділеннями;
  • виплати коштів пасажирам евакуаційних поїздів безпосередньо на вокзалах.

Крім цього, "Укрпошта" також співпрацює з низкою міжнародних гуманітарних організацій та благодійних фондів, які працюють над подоланням гуманітарної катастрофи.

Реклама: