"Укренерго" заявило про локальні відключення електрики в окремих регіонах, закликає економити

Понеділок, 31 жовтня 2022, 12:25 -

Після масованого ракетного удару по об’єктах енергетичної інфраструктури у понеділок зранку в окремих регіонах оператори розподільчих мереж (обленерго) ввели локальні обмеження споживачів в межах областей.

Про це повідомили в "Укренерго".

"Сьогодні вранці ворог знову завдав масованого ракетного удару по об’єктах енергетичної інфраструктури. Нові пошкодження ускладнили ситуацію в енергосистемі України", - йдеться у заяві.

В "Укренерго" підкреслили, що стабілізаційні графіки погодинних відключень, які були введені з 6-ї години ранку в усіх регіонах, наразі відмінені.

Реклама:

"Для ліквідації аварій, спричинених наслідками ракетних обстрілів, в окремих регіонах операторами розподільчих мереж (обленерго) введені локальні обмеження споживачів в межах областей. Надалі величина необхідного обмеження споживачів буде регулюватися залежно від поточної ситуації в енергосистемі", - йдеться у повідомленні.

"Укренерго" також знову закликало українців до заощадливого споживання електроенергії - це допоможе втримати баланс в енергосистемі і не допустити аварійних пошкоджень електромереж через перенавантаження.

Нагадаємо:

Реклама:

Ракети та дрони, випущені росіянами у понеділок по території України, атакували 10 регіонів та пошкодили 18 об’єктів, більшість із яких – енергетичні.

Наразі локальні аварійні відключення тривають на Київщині, Запоріжжі, Дніпропетровщині та Харківщині. Як підкреслив прем’єр, важливо, аби всі українці знизили навантаження на мережу та економили електроенергію. 

Економічна правда

Реклама: