Ціни на нафту зросли на 4 долари на тлі очікування рішення ОПЕК+

Понеділок, 3 жовтня 2022, 16:04 -

Ціни на нафту зросли приблизно на 4 долари у понеділок, оскільки ОПЕК+ розглядає можливість скорочення видобутку більш ніж на 1 мільйон барелів на день, щоб підтримати ціни.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Станом на 12:26 за Гринвічем ф’ючерси на нафту марки Brent підскочили на 3,77 долара, або 4,4%, до 88,91 долара за барель.

Реклама:

Американська нафта West Texas Intermediate подорожчала на 3,95 долара, або на 5%, до 83,44 долара.

Причини зміни цін

Ціни на нафту падали чотири місяці поспіль з червня, оскільки блокування через COVID-19 у Китаї, який є найбільшим споживачем енергії, негативно вплинуло на попит, а зростання процентних ставок і різке зростання долара США спричинили тиск на світові фінансові ринки.

Реклама:

Щоб підтримати ціни, в ОПЕК+ розглядають можливість скорочення видобутку більш ніж на 1 мільйон барелів на добу перед зустріччю в середу, повідомили Reuters джерела в ОПЕК+.

Ця цифра не включає додаткові добровільні скорочення окремими членами, додало джерело в ОПЕК.

Якщо буде досягнуто згоди, це буде друге місячне скорочення для групи після скорочення видобутку на 100 000 барелів на добу минулого місяця.

Два джерела з групи виробників повідомили, що в липні ОПЕК+ не досягла планових показників зростання видобутку майже на 3 мільйони барелів на добу, оскільки санкції щодо деяких членів і низькі інвестиції з боку інших завадили її здатності збільшити видобуток. 

У понеділок індекс долара впав четвертий день поспіль після того, як він досяг максимуму за два десятиліття. Здешевлення долара може підвищити попит на нафту та підтримати ціни.

Нагадаємо:

Ціни на нафту підскочили більш ніж на 3% на ранніх торгах в Азії в понеділок, оскільки ОПЕК+ розглядає можливість скорочення видобутку більш ніж на 1 мільйон барелів на день для найбільшого скорочення з часів пандемії, намагаючись підтримати ринок. 

Економічна правда

Реклама: