Акції Credit Suisse різко впали на тлі побоювань щодо фінансової стійкості

Понеділок, 3 жовтня 2022, 11:56 -

Керівництво банку Credit Suisse запевняє клієнтів, контрагентів та інвесторів щодо своєї ліквідності та стану капіталу на тлі падіння акцій та чуток про фінансову нестійкість банку.

Про це пишуть Financial Times та Reuters.

Як пише FT, cпреди кредитних дефолтних свопів банку (CDS), які забезпечують захист від дефолту компанії, різко зросли 30 вересня - вони підскочили на 6 базисних пунктів до 247 б.п., що є найвищим рівнем принаймні за 10 років.

Речник Credit Suisse відмовив агентству Reuters у коментарі.

Реклама:

FT нагадує, що cпреди кредитних дефолтних свопів банку розпочали рік на рівні 57 базисних пунктів.

"Виконавчий директор Credit Suisse спростував повідомлення про те, що банк офіційно звертався до інвесторів щодо потенційного залучення додаткового капіталу, наполягаючи на тому, що він намагався уникнути такого кроку через рекордно низьку ціну акцій і вищу вартість запозичень через зниження рейтингу", - пише видання.

Зазначається, що у п'ятницю виконавчий директор Credit Suisse Ульріх Кернер розіслав службову записку по всій компанії, щоб спробувати заспокоїти співробітників щодо капіталу та ліквідності банку.

Реклама:

аша позиція щодо цього зрозуміла. Credit Suisse має сильну позицію щодо капіталу та ліквідності, а також баланс. Зміни цін на акції не змінюють цього факту", - йдеться у позиції банку.

При цьому топменеджер однієї з фірм, з якою зв'язувався Credit Suisse, зазначив, що, на його думку, кредитор - найгірший великий банк у Європі, але безпосередня небезпека йому не загрожує.

"Місцевий швейцарський банк є дуже прибутковим, а у глобального Credit Suisse, як і раніше, залишається сильний бренд, потенційні інвестори та покупці стурбовані тим, що інвестиційно-банківський підрозділ компанії міг приховати дорогі зобов'язання", - йдеться у повідомленні.

Як додає Reuters, акції Credit Suisse впали приблизно на 10% на початку торгів, відображаючи стурбованість ринку щодо швейцарського банку.

Акції Credit Suisse, які цього року впали більш ніж наполовину, впали до мінімумів і зранку впали приблизно на 9%.

У дослідницькій записці аналітиків JP Morgan говориться, що, виходячи з фінансових показників компанії на кінець другого кварталу, вони вважають капітал і ліквідність Credit Suisse "здоровими".

Загальні активи Credit Suisse становили 727 мільярдів швейцарських франків на кінець другого кварталу.

"Хоча спреди Credit Suisse розширилися, це слід розглядати в контексті розширення кредитних спредів у секторі, що очікувалося в середовищі зростання процентних ставок із триваючою макроекономічною невизначеністю", - вважають аналітики.

Економічна правда

Реклама: