В ЄС пропонують виключити послуги лоцманів із санкцій проти Росії – Bloomberg

Понеділок, 3 жовтня 2022, 09:45 -

В ЄС запропонували виключити послуги лоцманів для суден із російською нафтою із санкцій, спрямованих на обмеження нафтового експорту Росії.

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

За словами співрозмовника видання, послаблення дозволить власникам суден наймати лоцманів для проходження складних та вузьких місць, воно обговорюється для підвищення безпеки в морі.

Євросоюз на початку червня погодив ембарго на імпорт російської нафти та обмеження її морських перевезень, зокрема, заборону страхування суден. Санкції набудуть чинності у грудні.

Реклама:

Згідно з поточними санкціями, послуги лоцманів включаються в надання технічної підтримки, необхідної для транспортування нафти, і таким чином потрапляють під обмеження.

Послуги лоцманів необхідні, зокрема, у Данських протоках, через які проходять усі вантажі з портів Росії на Балтійському морі, зазначає Bloomberg. За останні два роки через данські води пройшло майже 2 млрд барелів нафти, підрахувало агентство.

"Нова пропозиція є частиною восьмого пакету санкцій Європейської комісії, який був оприлюднений минулого тижня у відповідь на дії Росії щодо анексії чотирьох окупованих територій в Україні. Останній проєкт обмежувальних заходів обговорять посли ЄС у Брюсселі в понеділок", - пише Bloomberg.

Реклама:

Морська влада Данії настійно рекомендує використовувати лоцманські послуги для керування суднами, що транспортують нафту, через ризики для безпеки та навколишнього середовища.

Економічна правда

Реклама: