ВВП Німеччини зріс, попри прогнози рецесії, але вона ще попереду

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 18:41 -

Економіка Німеччини у третьому кварталі року зросла на 0,3%, незважаючи на прогнози аналітиків про скорочення ВВП на 0,2%.

Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією статистичного управління Німеччини, зростання зумовлене переважно приватним споживанням.

Виробництво в Німеччині несподівано зросло в третьому кварталі, відстрочивши рецесію, але аналітики все ще її прогнозують через стрімку інфляцію та спричинену війною енергетичну кризу.

Реклама:

"Ці дані абсолютно приголомшливі, враховуючи таку кількість індикаторів, які показують, що економіка суттєво сповільнилася протягом кількох місяців", – сказав економіст одного з державних кредиторів Німеччини LBBW Єнс-Олівер Ніклаш.

Ніклаш вважає ймовірною рецесію взимку, він сказав, що вона може бути не такою серйозною, як передбачалося спочатку.

Водночас уряд Німеччини розробляє субсидії для більшої частини споживання природного газу після того, як Росія скоротила поставки, а Бундесбанк очікує "значне" скорочення виробництва цієї зими.

Реклама:

За даними мюнхенського дослідницького інституту Ifo, показник, який вимірює ділові очікування, стабілізувався цього місяця, що дає надію, що економіка зможе уникнути найгірших сценаріїв.

"Дуже малоймовірно, що ми уникнемо рецесії. Наразі німецька економіка скорочується, але, можливо, повільніше, ніж побоюється більшість людей, і це яскрава пляма", – сказав президент Ifo Клеменс Фуест.

Економісти прогнозують скорочення на 0,4% і 0,5% в четвертому кварталі 2022 і першому кварталі 2023, перш ніж зростання відновиться навесні.

 
Bloomberg

Реклама: