Близько сотні працівників ЗАЕС підписали контракти з окупантами, серед них і керівники

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 17:23 -

З 6700 працівників, які залишилися працювати на окупованій росіянами ЗАЕС, лише сотня підписали контракти з "Росатомом" під тиском, але є й "добровольці" з топ-менеджменту. 

Про це повідомляє пресслужба НАЕК "Енергоатом".

"Протягом двох тижнів російські загарбники роблять усе, щоб примусити персонал Запорізької АЕС підписати контракти з фейковим підприємством АО "Эксплуатирующая организация "Запорожская АЭС", яким керує Росатом", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, окупанти вдаються до тиску й маніпуляцій, заявляючи, що тисяча працівників станції вже підписали контракти. Але ця брехня, наголошують в Енергоатомі, не спрацьовує.

Реклама:

"Насправді з 6700 працівників, які залишилися працювати на окупованій росіянами ЗАЕС, лише близько сотні підписали контракти з Росатомом. Причому переважна більшість із тих, хто це зробив, "погодилися" під тиском загарбників", – вказує оператор.

Але серед них є й "добровольці", зокрема з керівного складу. Ці люди мотивують свої дії бажаням обійняти високі керівні посади у фейковій структурі та отримати дивіденди від загарбників.

"Їхні прізвища відомі, і всі вони відповідатимуть за свої дії після звільнення станції та повернення її під повний контроль України", – наголосили в компанії.

Реклама:

Разом з тим, 4300 проукраїнських працівників ЗАЕС виїхали на підконтрольну Україні територію.

І навіть попри тиск та погрози з  боку росіян, переважна більшість працівників, які перебувають на станції, мають проукраїнську позицію, чинять спротив окупантам і максимально відтягують процес підписання зрадницьких контрактів.

Нагадуємо:

Президент країни-агресора Володимир Путін підписав указ, відповідно до якого захоплену окупантами Запорізьку АЕС буде віддано Росії.

Російська державна корпорація "Росатом" створила акціонерне товариство "Експлуатаційна організація Запорізької АЕС" з реєстрацією в Москві, яке має на меті керувати окупованою ЗАЕС.

Реклама: