"Укренерго" знову запровадив відключення світла на Київщині

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 10:46 -

Оператор системи передачі "Укренерго" відновив екстрені відключення світла у Київській області, що були запроваджені у четвер внаслідок російської атаки на енергетичний об’єкт.

Про це повідомила пресслужба ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Оновлено від 9:25. Згодом, о 10:17, Київська міська держадміністрація повідомила про продовження екстрених відключень світла. Їх було знову запроваджено в Київській області о 8:25 за розпорядженням НЕК Укренерго. 

"Через значні пошкодження та дисбаланс в енергосистемі можливі застосування більш тривалих відключень електропостачання", – додали у ДТЕК.

Вранці у п'ятницю світло повернулося всім споживачам у Києві, де застосовувались екстрені відключення світла. "З 00:45 28 жовтня усі домівки мешканців Київської області зі світлом", – повідомили у компанії.

Реклама:

Водночас ситуація в енергосистемі залишається напруженою, тож ДТЕК закликає споживати електроенергію помірно – вмикати енергоємні прилади почергово, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06.00 до 11.00 та ввечері з 17.00 до 23.00. 

Також компанія радить правильно включати електроприлади після стабілізаційного відключення, щоб запобігти одночасному значному зростанню навантаження та аваріям на електромережах. Зокрема – не вмикати прилади одночасно після повернення світла та вимикати з мережі прилади й освітлення у кімнатах, де немає людей.



Реклама:
Реклама: