У Туреччині банки ускладнили оформлення карток для росіян

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 13:30 -

У Туреччині банки під час оформлення карток стали висувати додаткові вимоги до громадян РФ, які приїхали до країни після початку мобілізації в Росії.

Про це пишуть РБК і Meduza.

Так, один із росіян, які зіткнулися з проблемою, розповів РБК, що обійшов 15 відділень різних банків, перш ніж відкрив рахунок в одному з них. За його словами, банки вимагали дозвіл на роботу в Туреччині, великий депозит у розмірі 5 тисяч доларів або комісію 100 доларів. Деякі банки заявили, що не працюють із іноземцями.

"Цю інформацію РБК підтвердили кілька посередників між банками та клієнтами, які за 150-200 доларів допомагають росіянам відкрити карти. Один із посередників, які працюють у Стамбулі, повідомив, що росіяни, які не мають посвідки на проживання, можуть відкрити рахунок у VakifBank, Vakif Katilim, Ziraat Bank і Denizbank. Найбільші черги з росіян виникли біля відділень Denizbank", - йдеться у статті РБК.

Реклама:

Банки не відповіли на запити РБК.

"Після оголошення в Росії часткової мобілізації кількість росіян, які приїжджають до Туреччини і намагаються відкрити карту, зросла в рази. Через втому не всі банківські працівники хочуть обслуговувати росіян", - заявив неназваний банківський посередник. За його словами, через мовний бар'єр росіяни, які відкривають рахунок без посередника, витрачають на оформлення по три-чотири години.

Ще один банківський посередник Олена Чернишова, яка працює у Стамбулі та Анталії, заявила, що співробітники банків не справляються з вересневим напливом росіян, які бажають оформити рахунок, та створюють додаткові перепони, щоб зменшити потік людей.

Реклама:

Вона додала, що деякі банки спростили відкриття карток, так, Denizbank переніс частину процесів в онлайн, а Vakif і Ziraat знизили розмір обов'язкового депозиту.

Meduza додає, що такі труднощі, як підвищена комісія чи вимога великого депозиту, були й до оголошення мобілізації у Росії.

Економічна правда

Реклама: