"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У ЄС показали, які країни досягли скорочення споживання газу у серпні-вересні

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 12:40 -

Серед країн Євросоюзу найбільшого скорочення споживання газу у серпні-вересні досягла Швеція, тоді як у деяких країнах споживання навіть зросло. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Spiegel з посиланням на цифри Єврокомісії. 

Швеція у серпні та вересні зменшила споживання газу більш ніж удвічі порівняно з середніми показниками для цих місяців в останні 5 років. Нідерланди у серпні скоротили споживання на майже 29%, у вересні - на 32%. 

Німеччина у серпні скоротила споживання на 28%, але у вересні - лише 7,4%. Помітно скоротити свої обсяги змогли також країни Балтії, Фінляндія, Люксембург, Румунія. 

Реклама:

У деяких країнах споживання газу майже не змінилося або навіть зросло - Іспанія використала у серпні на 2,6% більше, у вересні - на 0,9% більше. Споживання виявилося трохи вищим також у Словаччині, Ірландії, Франції. 

Загалом у ЄС вдалося скоротити споживання у серпні на 14%, у вересні - на 15%.

У липні, через надвисокі ціни на енергоносії і загрозу стабільному постачанню газу, країни ЄС домовилися добровільно скоротити споживання газу на 15%, порівняно з середнім показником останніх 5 років. Якщо ситуація стане дуже складною, вимога економії може стати обов’язковою. 

Реклама:

На саміті 20 жовтня лідери країн ЄС домовилися про заходи щодо боротьби з енергетичною кризою і погодилися з необхідністю прискорити зусилля щодо зниження попиту на енергію.

Європейська правда

Реклама: