"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Маск хоче звільнити три чверті працівників Twitter

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 10:32 -

Кількість працівників Twitter, ймовірно, суттєво скоротять найближчими місяцями, незалежно від того, чи придбає компанію Ілон Маск.

Про це повідомляє The Washington Post.

Зазначається, що незалежно від того, хто буде власником компанії, це матиме серйозний вплив на здатність соцмережі контролювати шкідливий вміст і запобігати кризі безпеки даних.

Ілон Маск сказав потенційним інвесторам у своїй угоді з купівлі компанії, що він планує позбутися майже 75 відсотків із 7500 працівників Twitter, скоротивши компанію до скелета штату трохи більше ніж 2000.

Реклама:

Навіть якщо угода уя цгода не відбудеться, нинішнє керівництво Twitter планує скоротити зарплату компанії приблизно на 800 мільйонів доларів до кінця наступного року, що означало б звільнення майже чверті працівників.

Також компанія планувала серйозно скоротити свою інфраструктуру, включаючи центри обробки даних, які забезпечують роботу сайту для понад 200 мільйонів користувачів, які щодня входять в систему.

Масштаби скорочень, про які раніше не повідомлялося, пояснюють, чому офіційні особи Twitter прагнули продати Маску. Його пропозиція придбати компанію за 44 млрд дол потенційно допоможе її керівництву уникнути заяв, які б деморалізували персонал і, можливо, підірвали б здатність служби боротися з дезінформацією, ненавистю та спамом.

Реклама:

Наслідки таких звільнень, швидше за все, відразу відчують мільйони користувачів, вважає спеціаліст із обробки даних, який раніше відповідав за показники спаму та здоров’я Twitter, а нині – генеральний директор стартапу Surge AI Едвін Чен. 

Хоча він вважає, що штат Twitter переповнений, скорочення, запропоновані Маском, сприятимуть ризику взлому користувачів Twitter.

Економічна правда

Реклама: