Спроба підкупу мера Дніпра: Микитасю повідомили про підозру

Середа, 19 жовтня 2022, 17:47 -

Колишньому нардепу, забудовнику Максиму Микитасю повідомили про підозру  у пропозиції надання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (22 млн євро за можливість будувати метро в місті Дніпро).

Про це повідомляють пресслужби НАБУ і САП.

"За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру у пропозиції надання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі народному депутату України VIII скликання. Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України.

Як вже повідомлялося, встановлено, що у жовтні 2022 року колишній народний обранець висловив пропозицію щодо надання 22 млн євро неправомірної вигоди міському голові міста Дніпра за вчинення ним дій, направлених на сприяння укладення Європейським банком реконструкції і розвитку з підконтрольною колишньому народному депутату України групою підприємств контракту на будівництво метрополітену в місті Дніпро поза конкурсною процедурою", - йдеться у повідомленні САП.

18 жовтня 2022 року Микитася затримано. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

"Це одна з рекордних сум пропонованої неправомірної вигоди, зафіксованої правоохоронцями в Україні. Розслідування цих фактів НАБУ розпочало за заявою міського голови Дніпра (Бориса Філатова - ред.).

Реклама:

Екснардеп є також є обвинуваченим в іншій справі, розслідуваній НАБУ і САП, за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії. Справа наразі слухається у суді", - додали в НАБУ.

Нагадаємо:

Забудовника Максима Микитася затримали після спроби дати багатомільйонний хабар міському голові Дніпра Борису Філатову.

Реклама:

Слідство повідомляє, що у жовтні 2022 року колишній народний депутат України (у минулому — топпосадовець державної компанії "УкрБуд") Микитась запропонував міському голові Дніпра Філатову хабар за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом.

Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року.

"Лояльність" мера екснардеп оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро.

Розслідування цих фактів НАБУ розпочало за заявою міського голови Дніпра.

Економічна правда

Реклама: