Нафта дорожчає після зниження до мінімумів за два тижні: причини

Середа, 19 жовтня 2022, 12:15 -

Ціни на нафту зросли у середу, оскільки інвестори кинулися в більш ризиковані активи, і через ознаки відновлення попиту з боку головного імпортера нафти - Китаю.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Грудневі ф’ючерси на нафту Brent зросли на 22 центи, або 0,2%, до 90,25 доларів за барель до 06:20 GMT.

Реклама:

Нафта West Texas Intermediate із поставкою в листопаді коштувала 83,50 долара за барель, що на 68 центів або 0,8% вище.

На попередній сесії Brent впав на 1,7%, а WTI – на 3,1% до мінімуму за два тижні через повідомлення про плани президента США Джо Байдена вивільнити більше барелів зі стратегічного резерву нафти (SPR).

Причини зміни цін

Реклама:

Ціни на нафту також підвищилися, оскільки настрої щодо ризику піднялися оптимістичними прибутками компаній США та зростанням фондових ринків.

"Невелике відновлення цін на нафту більш імовірно через більш позитивні настрої на біржах акцій і відшкодування ризику на угодах (а не фундаментальні показники галузі)", - сказав Сувро Саркар, провідний аналітик з енергетики DBS Bank.

Ціни також підтримали ознаки відновлення китайського попиту. Приватна нафтопереробна компанія Zhejiang Petrochemical Corp (ZPC) отримала додаткову квоту на імпорт сирої нафти на 2022 рік у розмірі 10 мільйонів тонн, а державна ChemChina отримала додаткову квоту на 4,28 мільйона тонн. Це дорівнює приблизно 104 мільйонам барелів.

Заборона ЄС на російську нафту та нафтопродукти, що очікується, і скорочення видобутку з боку ОПЕК+ на 2 мільйони барелів на день також підтримували ціни на високому рівні.

Очікується, що запаси сирої нафти в США збільшаться другий тиждень поспіль, збільшившись на 1,4 мільйона барелів за тиждень до 14 жовтня, показало розширене опитування Reuters у вівторок.

Економічна правда

Реклама: