Китай зупиняє перепродаж СПГ іншим країнам, щоб забезпечити власні запаси – ЗМІ

Понеділок, 17 жовтня 2022, 14:05 -
 
getty images

Влада Китаю наказала державним імпортерам газу припинити перепродаж скрапленого природного газу покупцям в Європі та Азії, щоб забезпечити власні запаси в опалювальний сезон. 

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнаних співрозмовників, які просили не називати їхніх імен.

Національна комісія з розвитку та реформ, що займається економічним плануванням в Китаї, наказала PetroChina Co., Sinopec та Cnooc Ltd. утримати вантажі СПГ для внутрішнього використання. У той час як продажі принесли деяке полегшення споживачам у Європі, швидке заповнення запасів і рекордно високі логістичні витрати при цьому знизили привабливість перепродажу палива.

Ціни на газ в Європі впали майже на 60% з максимуму в серпні, і наразі коливаються на рівні близько 900 доларів за тисячу кубометрів. Водночас вони залишаються рекордними для цієї пори року, оскільки країни Європи намагаються позбутися поставок з Росії. 

Реклама:

Значний обсяг поставок СПГ до Європи тисне на спотові ціни в регіоні, чим змушує деяких постачальників розглядати можливість перенаправлення поставок до Азії, де ціни є більш привабливими.

Натомість прагнення Китаю забезпечити власне постачання може призвести до скорочення поставок до Європи і загострення енергетичної кризи в регіоні у разі холодної зими. Китай має великі контракти на закупівлю СПГ у таких експортерів, як США, і цього року азійські трейдери перенаправили частину цих поставок до Європи на тлі слабкого попиту на внутрішньому ринку.



Реклама:
Реклама: