Британія і Канада допоможуть ЄБРР підтримати "Нафтогаз" та "Укренерго" умовах війни

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 14:27 -

Канада й Британія підтримають кредит Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для НАК "Нафтогаз" та НЕК "Укренерго" перед початком холодної пори року в умовах війни.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву про це поширили пресслужби.

Канада підписала першу гарантію на 36,5 млрд євро - поруч з іншими країнами, щоб підтримати кредит ЄБРР для "Нафтогазу" на 300 млн євро і підтримати критично важливу закупівлю газу для України перед настанням холодів. 

"Канада рішуче налаштована підтримувати владу й народ України у їхній боротьбі з протиправним і варварським вторгненням Владіміра Путіна. Цією гарантією позики на 36,5 млн євро Канада підтримує позику ЄБРР на 300 млн євро, що допоможе Україні закупити необхідні енергоресурси перед приходом зими", - заявила віцепрем’єрка і міністерка фінансів Канади Христя Фріланд. 

Реклама:

Тим часом Британія надає гарантію на 54,4 млн євро для кредиту ЄБРР для "Укренерго", що допоможе гарантувати роботу української енергосистеми. 

"Британія та ЄБРР продовжують підтримувати Україну не лише на словах, а й справами. Ці гроші допоможуть забезпечити світло для домівок українців у наступні місяці і допоможуть з необхідними коштами для уряду України в умовах, коли Україна продовжує боротися з протиправним вторгненням Путіна", - зазначив канцлер скарбниці (міністр фінансів) Британії Квазі Квартенг. 

Президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо зазначила, що за цей рік ЄБРР може інвестувати в Україну понад 1 млрд євро і це стало можливим завдяки такій підтримці країн-донорів. 

Реклама:

Європейська правда

Реклама: