Сума компенсацій підприємцям, які працевлаштували ВПО, наближається до 150 мільйонів

Четвер, 13 жовтня 2022, 16:38 -

Підприємці отримали 147 мільйонів гривень компенсації від держави за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що понад 8 тисяч підприємців отримали від Кабміну компенсацію за працевлаштування 13 200 українців, які змушені були переїхати з небезпечних регіонів країни. 

"Щоб допомогти переселенцям якнайшвидше налагодити життя на новому місці, забезпечувати себе й свою родину, ми стимулюємо бізнес брати їх на роботу", – зазначила перша віце-премʼєр – міністр економіки Юлія Свириденко. 

Реклама:

Крім цього, ВПО також мають можливість відкрити власну справу в новому регіоні завдяки низці грантових програм, за якими можна отримати від 50 тис грн до кількох мільйонів на започаткування й розвиток підприємництва.

Програму компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб уряд запровадив у квітні 2022 року. Вона передбачає надання підприємцям виплат впродовж 2 місяців в розмірі  6500 грн за кожного працевлаштованого з числа ВПО.

Компенсація надається роботодавцю, який взяв на роботу ВПО із заробітною платою не меншою за мінімальну (6500 грн), перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, подав податкову звітність за 4 квартал 2021 року, або весь 2021 рік. 

Реклама:

Щоб отримати кошти, роботодавець має укласти трудовий договір, гіг-контракт з ВПО, зареєструвати дані про неї на порталі "Дія" та подати заявку на отримання компенсації разом із документами, що підтверджують виплату зарплати та відрахування.    

Економічна правда

Реклама: