Українців закликають обмежити споживання електрики ввечері – це зменшить потребу у відключеннях

Понеділок, 10 жовтня 2022, 14:55 -

Влада закликала українців обмежити споживання електроенергії з 17:00 до 23:00 в пікові години навантаження.

Про це повідомив голова енергетичного комітету ВРУ Андрій Герус, заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Внаслідок сьогоднішнього обстрілу переконливо просимо всіх, за можливості, сьогодні з 17:00 до 22:00 обмежити споживання електроенергії. Це допоможе пройти критичні навантаження наших електромереж", – написав Тимошенко.

"Президент дав завдання за добу виконати максимальну кількість робіт. Ми вже запустили всі необхідні для цього механізми. Потрібна і ваша допомога!", - додав він.

Реклама:
"Це буде один із найскладніших вечорів для української енергетики", – написав Герус. "У деяких регіонах тимчасово відсутня електроенергія, а у деяких введені графіки аварійних відключень (так звані "віялові відключення")".

Він пояснив, що вечірній пік споживання пов’язаний із споживанням домогосподарств. Відтак використання меншої кількості електроенергії "суттєво допоможе енергосистемі та зменшить потребу у аварійних відключеннях".

Герус навів перелік найбільш енерговитратних приладів: електрообігрівачі, бойлери, електроплита,  мікрохвильова піч, пральна машина, електрична духова шафа, лектрочайник (кавоварка), праска, посудомийна машина, кондиціонер, зарядні пристрої, пилосмок, комп’ютер та телевізор. 

Читайте також: Росіяни знеструмлюють міста та області. Як підготуватися до найгіршого сценарію? Текст від 12 вересня

Реклама:

Реклама: