РФ може підтримати закупівлею палива білоруські НПЗ, які втратили європейський і український ринки – ЗМІ

П'ятниця, 9 вересня 2022, 11:57 -

Міненерго та Мінфін РФ обговорюють розширення імпорту бензину та дизпалива з Білорусі через проблеми білоруських НПЗ зі збутом, спричинені санкціями та втратою українського ринку. 

Про це пише "Комерсант" із посиланням на джерела в галузі.

Газета зазначає, що російські НПЗ отримують субсидії за постачання палива на внутрішній ринок, а білоруські заводи поки не мають права отримати демпфер

Постачання в Росію без демпфера будуть для Білорусі збитковими, тому зараз майже відсутні, пише видання.

Реклама:

Як зазначив співрозмовник "Комерсанта", Мінфін РФ може підготувати зміни до Податкового кодексу, не уточнюючи, який механізм виплат буде використаний. Може бути вивчений варіант отримання демпфера Білоруссю з допомогою трейдингової компанії, зареєстрованої Росії, припустили джерела.

Наразі "Белнафтохім" постачає продукцію до Росії через зареєстроване в країні ТОВ "Белнафтохім-РОС".

Водночас глава дирекції юрфірми Vegas Lex Кирило Нікітін вважає більш ймовірним укладання міждержавної угоди з РБ або ухвалення відповідних нормативно-правових актів на рівні президента чи уряду.

Реклама:

Нагадаємо:

Раніше повідомлялось, що білоруські нафтопереробні заводи після втрати українського і європейського ринків працюють на половину потужності та майже повністю заповнили склади - підприємства намагаються врятуватись ремонтами.

Економічна правда

Реклама: