Уряд Угорщини наказав обмежити температуру і на 25% скоротити споживання газу в держустановах

Четвер, 8 вересня 2022, 13:17 -

Уряд Угорщини наказав на чверть скоротити споживання газу в усіх державних установах і компаніях - максимальна температура у них становитиме 18 градусів.

Про це заявив у четвер керівник апарату прем’єр-міністра Віктора Орбана Гергей Гуйяш, пише "Європейська правда" з посиланням на Telex.

За словами Гуйяша, через зростання цін споживання газу має бути знижено на 25% у державних установах, за винятком лікарень та житлових будівель. Найближчими днями всі міністерства мають розробити цю мету.

Крім того,  у державних установах обмежать максимальну температуру до 18 градусів за Цельсієм. Чи буде 18 градусів і в школах, ще не вирішили.

Реклама:

За словами Гуйяша, при нинішньому промисловому та побутовому споживанні природного газу в сховищах вистачить на 81 зимову добу.

Як повідомлялося, "Газпром" з 1 вересня постачатиме в Угорщину через Сербію на 5,8 млн кубометрів природного газу на добу більше, ніж передбачено довгостроковим контрактом.

До цього Росія погодилась дати Угорщині додаткові 700 мільйонів кубометрів газу після візиту глави угорського МЗС Петера Сійярто до Москви.

Реклама:

Європейська правда

Реклама: