У РФ витратять ще 50 мільярдів рублів на субсидії для авіакомпаній за польоти всередині країни

Вівторок, 6 вересня 2022, 16:56 -

Російська влада вирішила продовжити субсидії для авіакомпаній за польоти всередині РФ - компаніям планують виділити ще 50 млрд рублів.

Про це пише РБК із посиланням на заступника міністра транспорту РФ Ігоря Чалика.

При цьому, кошти розподілять серед російських авіакомпаній на тих же засадах, що й попередні 100 млрд рублів - тоді більшу частину грошей отримали "Аерофлот", S7 та "Победа".

За словами посадовця, ініціатива про продовження субсидій прозвучала у доповіді міністра транспорту Віталія Савельєва президенту РФ Путіну на нараді 25 липня. "Президент цю ініціативу підтримав", - сказав Чалик.

Реклама:

Ініціативу зафіксовано в протоколі за підсумками наради, додав він: "Зараз ми продовжуємо субсидію на зимовий період, з листопада [2022 року] до березня [2023 року] включно".

"Зараз ми продовжуємо субсидію на зимовий період, з листопада до березня (2023 року - ред.)… Сподіваюся, що узгодження цього рішення насамперед у Мінфіні пройде", - зазначив посадовець.

За даними джерела РБК в уряді, російським авіакомпаніям збираються виділити 50,6 мільярда рублів. Представник Мінтрансу РФ це питання не коментує.

Реклама:

Наприкінці червня влада розподілила 100 млрд руб, які виділені на підтримку пасажиропотоку всередині Росії. Найбільше отримає "Аерофлот" - 25,7 млрд руб. 

Після вторгнення РФ в Україну Велика Британія, США, ЄС та інші країни запровадили обмеження на польоти російських авіакомпаній. Євросоюз ввів також заборону на експорт до Росії товарів і технологій, що використовуються в авіаційній та космічній галузі, а також заборону на страхування та технічне обслуговування товарів, пов'язаних з цими галузями. 

Економічна правда

Реклама: