Випуск вагонів метро у Росії впав на понад 40%

Понеділок, 5 вересня 2022, 10:59 -
 
Риа Новости

У Росії у квітні та липні 2022 року не виготовили жодного вагона метро, а сумарний спад випуску рухомих складів за перше півріччя становив 42%.

Про це пише РБК із посиланням на дані Росстату.

Причиною погіршення показників стало припинення співпраці з міжнародними технологічними компаніями через вторгнення РФ в Україну та санкції проти агресора.

Представник виробника вагонів для метро в Росії "Трансмашхолдингу" (ТМХ) підтвердив, що в липні відвантаження не проводилося, але в серпні воно відновилося.

Реклама:

Представник Московського метрополітену зазначив, що плани щодо постачання нового рухомого складу виконуються в строк і до кінця року Москва отримає стільки ж вагонів, скільки і за перші шість місяців року - 168.

У 2021 році, за даними Росстату, в Росії було випущено 430 вагонів метро, ​​366 з них (85%) - на заводі ТМХ "Метровагонмаш" у Митищах.

Основною причиною спаду виробництва називають нестачу іноземних комплектуючих, які доводиться замінювати аналогами. 

Реклама:

Так, з травня по серпень через нестачу американських підшипників йшов у простий Тихвінський вагонобудівний завод. При цьому потяги нового покоління, Москва-2020, вимагають великої кількості комплектуючих західного виробництва, які стали недоступними через санкції.

Економічна правда

Реклама: